Welkom!

Wij zijn de trotse eigenaars van 2 fantastische honden. Een Friese Stabij Boyke, en een eigenwijze Beagle Laika. Een heerlijk stel samen, maatjes voor het leven.
Omdat het het ons een mooi avontuur leek, om een keer een nestje van Laika te krijgen, hebben we in 2013, Laika laten dekken. In 2014 kreeg Laika 6 prachtige en gezonde pups. Dit was een geweldig avontuur, waar we erg van genoten hebben. Daarom ook, hebben we besloten het nog 1 keer te proberen.
Laika heeft 28 en 30 april een romantische date gehad met Bandit. En we hopen dus eind juni, begin juli, weer zo'n prachtig nestje te krijgen.
We gaan dus weer een leuke tijd tegemoet ! Spannend, leuk, druk, maar vooral weer genieten!
Op deze site zullen we het avontuur met jullie delen, middels foto's, filmpjes, blog, webcam!

Update:
Op 1 juli zijn de pups geboren. Zes prachtige en gezonde pups. Drie Reutjes en drie Teefjes.

Beagle Laika

Beagle Reu & Teef

Reu Bandit

Beagke reu Bandit

Teef Laika

Beagle teef Laika

De Dekking

Op 27 en 29 april 2015 is onze Beagle teef Laika gedekt door Beagle reu Bandit.

Op 1 juli 2015 zijn de pups geboren. Drie Reutjes en drie Teefjes.

Beagle_V2.1.4 - 27-08-15

Geboren, 6 prachtige pups!

30 juni 5.30 uur.
Al enkele dagen slaap ik beneden, om bij Laika te zijn.
Ik lig nog heerlijk te snurken, als Laika op mijn gezicht komt zitten. Een rare actie, ik schrik me rot.
Ze heeft honger! Tja, logisch........😉
De ochtend verloopt net als anders, en niets lijkt erop dat ze gaat bevallen. Wel graaft ze meerdere gaten in de tuin, ze wil een mooi nestje maken. Dat er een mooie werpkist binnen staat doet haar niet veel.
Twee uur s' middags verliest ze opeens plassen vruchtwater. Ik neem de temperatuur op; die is inderdaad flink gezakt, wat betekent dat de bevalling aanstaande is. Fanatiek likt ze het vruchtwater op , waarna ze begint met hijgen. Ze kijkt wat verschrikt en verbaasd.
Ik bel Rik, stuur Famke een Appje dat ze maar niet naar het zwembad moet gaan, want het lijkt te beginnen. Ook informeer ik de dierenarts.
Alles is klaar.
Ze blijft hijgen, vruchtwater verliezen, maar ze is natuurlijk een Beagle, dus ze eet nog wel!
s'Avonds ligt ze tussen ons in op de bank, laat zich heerlijk aaien en knuffelen, geniet van alle aandacht, maar er veranderd niets. Rik en Famke gaan om 23.15 uur slapen, en ik ga maar wat stomme spelletjes op mijn tablet doen. En neem de zoveelste kop koffie.
1 juli.
Rond 5 uur lijkt ze wat rillerig te worden, gaat ook in de werpkist liggen. Ik maak de rest van de roedel wakker. Maar er gebeurd verder niets. Rik gaat om 6 uur richting werk; zo kan het nog wel uren duren.
Ik spring onder de douche, Famke houdt de boel in de gaten.
Om 7.15 uur belt Rik. Ik vertel hem net, dat er geen verandering is, als ik zie dat Laika een perswee heeft en weer vocht verliest. Ik til haar in de werpkist, leg alles binnen handbereik en neem nog maar een bakkie. Gelukkig is Famke er nog, want het wordt nu toch wel spannend.
Laika perst, hijgt, maar blijft zeer kalm. Het schiet echter niet echt op. Maar een uur later verschijnen de achterpootjes: shit, dit is niet de bedoeling. Ik pak de pootjes zachtjes vast, en trek steeds een beetje mee. Om half 9 wordt dan de eerste pup geboren, een reutje! Laika is gelijk moeder en doet alles zelf.
Reutje paars weegt 422 gram en doet het gelijk goed! Zwart met veel witte vlekken: kleine dalmatiër .
Twintig minuutjes later begint ze weer te persen en om 8.50 wordt nr 2 vlot geboren! Teefje roze, 333 gram. Ook een Bjoetie, en weer doet Laika alles zelf!
Famke is er nog steeds bij, en samen zijn we een Superteam!
Laika neemt nu even een break. Ze gaat even plassen en drinkt wat water met druivensuiker.
Om 9.20 begint ze te persen, en moet dit best lang doen. Om 10.17 wordt dan reutje lime geboren. Een flinkerd, met heel veel vruchtwater in zijn vruchtzak. Hij reuteld daarom een beetje, dus ik zuig hem even uit, waarna het prima gaat. Hij weegt 439 gram.
Nu stuur ik Famke , ondanks veel protest , toch naar school! En ben ik dus alleen. Maar Laika doet het supergoed, al begint ze wat moe te worden.
Al snel gaat ze weer persen, en om 10.45 is daar teefje geel.400 gram. Kwam poepend ter wereld!
Nu blijft het even rustig. Maar ik voel dat er toch nog wat in zit. Laika wast en likt en hijgt. Haar ogen vallen bijna dicht. Famke komt alweer uit school, als Laika weer volop perst. Deze gaat weer zwaar. Laika perst niet goed meer. Is zo moe. Om 13 uur steken er weer 2 achterpootjes naar buiten. Dus ik trek weer zachtjes mee, maar het gaat moeilijk. Maar om 13.05 is daar dan toch reutje blauw. De navelstreng scheurt iets te kort af en moet even door mij afgedrukt worden. Maar hij doet het prima en weegt 415 gram.
Ik ga even buiten een sigaretje roken, maar wordt al gelijk door Famke teruggeroepen . Als ik binnenkom is teefje rood al geboren, turbobevalling! Dit is de kleinste spruit, weegt 382 gram, maar is lekker actief!
Laika gaat liggen, de pups aan de melkbar, en valt in slaap!
Het is klaar!
Het was weer geweldig, spannend, overweldigend en mooi. Zes gezonde pups en een supermoeder!

My Image
×